“Integrált ügyviteli megoldások kis, és nagy laboratóriumoknak”
Ajánlom ezt az oldalt! | Kedvencek közé ezt az oldalt! | Honlap térkép |

LabSoft Base LIMS

4/4

A keretrendszerhez megrendelhető modulok:

Munkafolyamatok támogatása, ügyvitel

 • Esemény-, és műszaknapló: A műszakok közti kommunikáció elősegítése műszak közbeni események rögzítésével. A modul használatával lehetőség adódik üzenetküldésre, feljegyzés készítésére.
 • Vonalkódos mintaazonosítás: Nagy mintaszámú laborok esetén a vonalkódos mintaazonosítás jelentős munkaidő megtakarítást eredményez. A modul használatával a mintákhoz vonalkódos azonosító rendelhető. Vonalkód segítségével a minta adatai közvetlenül a rendszerbe kerülnek. Minden olyan esetben, amikor a mintát azonosítani kell (minta adatainak elérése, módosítása; eredményfelvitel; stb.) elég a vonalkód olvasóval beolvastatni a kódot.
 • Pénzügy modul: A modul segítségével a rendszerből nyomtathatóak az árajánlatok és egyéb, a számlázáshoz (számlaösszesítő) szükséges adatok. Az árajánlat modult összekapcsoltuk a partner alaptörzzsel, így a borítékok címzése és az egyedi kedvezmények automatikusan bekerülnek az árajánlatba.
 • Dokumentumkezelő modul: Segít a laboron belüli publikációs, dokumentum elérési szabályoknak való megfelelésben. A modul segítségével pár kattintással elérhető, kinyomtatható a szükséges dokumentum. Minden feltöltött anyaghoz (pl. szabványok, minőségbiztosítási dokumentumok) rendelhető egy hozzáférési lista, így jogosultság alapján a felhasználók megjegyzéseket fűzhetnek egyes dokumentumokhoz. Ezzel elkerülhető az e-mailek áradata és átláthatóvá válik minden résztvevő számára a véleményezés menete.
 • Laboratóriumi műszerekkel való adatkapcsolat kezelése: Az elektronikus adatot szolgáltató műszerekről jövő adatok átvételével gyorsabbá és pontosabbá tehető a napi munka ,illetve a részeredmények, és egyéb információk letárolásával javul a visszakövethetőség. Az eredmények elemzése révén javítható a munkafolyamat minősége.
 • Környezetterhelési Díj modul: A modul segítségével pár paraméter megadása után kiszámítódnak a törvényi szabályzás szerinti adatok és kinyomtatható az automatikusan kitöltött adatközlő űrlap.
 • Szakmai munkához szorosan nem kapcsolódó, egyéb ügyviteli feladatok támogatása: például postázási feladó összesítő.
 • Egyéb, a labor speciális igénye szerint kifejlesztett modul.

Vállalati kommunikáció (külső , belső)

 • Vezetői Információs modul: A cég vezetősége azonnal hozzájuthat az eredményekhez, így gyorsabbá tehető a vállalaton belüli kommunikáció. A modul használatával lehetőség van statisztikai (munka és minta) és egyéb, a vezetőséget döntéshozatalban segítő adatok lekérdezésére, nyomtatására.
 • Adatkapcsolat más rendszerrel (pl.: VIR, SAP): Amennyiben egy cég több rendszert használ a belső ügyvitelének támogatására, akkor a pontosabb és jobb működés eléréséhez elengedhetetlen ezek összekapcsolása, illetve állandó adatcseréjének megoldása.
 • Vállalati mintaadminisztrációs (mintaindítás, mintaterv, eredményközlés) modul: a vállalati szintű mintaindításra, mintaterv készítésére, eredmény közlésére. A munkafolyamatok real-time nyomon követhetőek, így probléma esetén azonnal lehetőség adódik a beavatkozásra. A mintaindítás kihelyezésével a modul feladatot vesz le a labor válláról. Így tervezhetőbbé válik a munka is, hiszen a labor már a minta beérkezése előtt tudni fog róla. A jóváhagyott vizsgálatok eredményei átfutási idő nélkül egyedi jogosultsággal hozzáférhetővé válnak.
 • Internetes mintaadminisztrációs (mintaindítás, mintaterv, eredményközlés) modul: A modul a mintaindítás partnerek részére való kihelyezésével feladatot vesz le a labor válláról. Így tervezhetőbbé válik a munka is, hiszen a labor már a minta beérkezése előtt tudni fog róla. A Megrendelő végigkövetheti a minta útját a laborban a mintaindítástól kezdve az eredmény megszületéséig. A megrendelői hozzáférés egyedi jogosultsággal történik, így csak a számára publikus adatokat láthatja.
 • Többnyelvű felhasználói felület kezelése: Rendszerünkben lehetőség van a többnyelvű használatra és többnyelvű adatbevitelre is. A rendszerben az adatok a kiválasztott nyelven jelennek meg. Vizsgálati jegyzőkönyvek is nyomtathatóak más nyelveken.
 • Vállalati eredményközlő modul: A jóváhagyott vizsgálatok eredményei átfutási idő nélkül hozzáférhetővé válnak a vezetőség számára.
 • Internetes eredményközlő modul: A jóváhagyott vizsgálatok eredményei átfutási idő nélkül hozzáférhetővé válnak a Megrendelő számára, így a "szokásos" telefonos érdeklődések csökkenthetőek. A megrendelői hozzáférés egyedi jogosultsággal, megfelelően védett csatornán keresztül történik.

Egyéb nyilvántartások (adatok tárolása, és kezelése)

 • Vegyszer-, és eszköz raktár: A vegyszernyilvántartás segítségével mindig pontos információkat kap a jelenlegi készletekről és a riasztási funkciók segítségével mindig időben tudja pótolni a kifogyóban lévő, illetve lejárt szavatosságú vegyszereit.
 • Mintaraktár: Nagy mintaszámú, vagy veszélyes anyagokkal dolgozó laboratóriumok esetén a modul használatával időt takaríthat meg, és nagyobb biztonsággal kezelheti mintáit. A rendszer automatikusan állítja elő a listákat az archiválásra, selejtezésre váró anyagokról, így minden anyag a megfelelő időben kerülhet ki a laborból. Minden lista tartalmazza az anyag pontos pozícióját a raktáron belül, így a megbízott személynek egyszerűbb kikeresnie és ezzel időt takaríthat meg.
 • Műszernapló: Segítségével mindig pontos információkat kap a műszerek kalibrálási, karbantartási állapotáról. A modulban letárolásra kerülnek a műszer fontosabb adatai, és beállítható az utolsó karbantartás és kalibrálás ideje, és ezeknek a gyakorisága és módja is. A riasztási funkciója segítségével időben értesülhet a műszerekkel kapcsolatos rendszeres feladatokról. A modul segítségével karbantartási terv is készíthető.

Vegye igénybe díjtalan LabSoft LIMS Bemutatónkat, hogy megismerje, hogyan dolgozik egy LabSoft LIMS!

4/4
További információ:
Feicht Zoltán
Telefon: 06-70-502-4079
E-mail: info ( kukac ) labdata ( pont ) hu

 

 

© NetCare.hu Kft.